جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۳ تیر ۵, پنجشنبه

سایه سنگین بیکاری بر ملت های غیر فارس در جغرافیای ایران:نوشتیه رحمان حطاوی

مقدمه:
بیکاری از جمله موضوعات مهم و بحث برانگیزی است که عوارض و پیامدهای دردناک در کوتاه مدت و بلند مدت همچون تورم، افزایش اعتیاد، ازدیاد آمار طلاق و گسستگی کانون خانواده ها، افزایش جرم و جنایت و دیگر آثار منفی را بر دوش یک ملت تحمیل می کند. در این بین دولتها نقش موثری را در افزایش و یا کاهش بیکاری یک منطقه بازی می کنند و این موضوع رابطه زیادی با سیاستهای کلی داخلی و خارجی نظام حاکم در یک کشور دارد. اهمیت کار در جوامع انسانی تا جایی است که ماده 23 اعلامیه جهانی حقوق بشر در رابطه با کار تاکید می کند: "هر انسانی حق دارد که صاحب شغل بوده و آزادانه شغل خویش را انتخاب کند، شرایط کاری منصفانه مورد رضایت خویش را دارا باشد و سزاوار حمایت در برابر بیکاری است." همچنین بر ضرورت عدم تبعیض در محیط کار و داشتن پاداش موافق با حیثیت و کرامت انسانی و بالابردن سطح زندگی تاکید دارد.

"نشست سیاسی" دوجانبه آمریکا و ایران؛ آوای شکست توافقنامه هسته‌ ای

علی خامنه‌ای، رهبر ایران: "در سخنرانی اول سال هم گفتم که من به مذاکره خوشبین

نیستم و به جایی نمی رسد، ولی مخالفتی هم ندارم."
مهم‌ ترین چالش هایی که در چهارچوب مذاکرات هسته‌ ای غرب و ایران به منظور دستیابی به توافق هسته‌ ای مطرح است، اختلاف و ماهیت چهارچوب مذاکرات است که طرفین دعوی مطرح می‌ کند. بر این اساس و در طی نشست های چهارگانه قبلی 13 مورد اختلاف کلی بیان گردید و به تبع آن "توافق اولیه" شش ماهه یا "اصل توافق مقدماتی" ژنو میان ایران و غرب به سوی شکست جریان یافت. در پی شکست گفتگوهای دور چهارم ایران و غرب، انتظار می رود که ادامه روند گفتگوهای دو طرف با چالش جدی مواجه خواهد شد. زیرا انتظار می رود که بحث سپر موشکی ایران و نقض حقوق بشر و تروریسم بین المللی ایران به طور گسترده ای در طی گفتگوها رقم بزند؛ و موجب می شود که نتیجه گفتگوها با بیانیه علی خامنه ای که در بالا آمده است همخوانی داشته باشد.

ولایت فقیه و گفتمان جنگ و تهدید:نوشتیه رحمان حطاوى

سردمداران نظام آخوندی به سرکردگی خمینی از همان روزهای آغاز سلطه استبدادی خود بر ملتهای غیر فارس و تحت ستم در جغرافیای ایران، خط مشی ها و اهداف طولانی مدت داخلی و خارجی برای خود ترسیم نموند. با این امید که از یک طرف سلطه فارسیسم آخوندی را بر ملتهای غیر فارس تحکیم نمایند و از طرف دیگر گسترش نفوذ خود را در امور داخلی کشورهای عربی منطقه بیشتر کنند.
سپاه و سرکوب ملتهای غیر فارس
در پی سرقت انقلاب ملتهای تحت ستم در ایران توسط مذهبی های آخوندی در سال 1979 به دستور خمینی موسسه "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" تشکیل شد که مسئولیت اصلی آن قلع و قمع مخالفان نظام و ایجاد فضای رعب و وحشت و از میان بردن نارضایتی های داخلی بود. در همین راستا قیام های آزادیخواهانه ملت الاحواز، تورک، کورد، بلوچ و ترکمن را در اوایل انقلاب با بی رحمی هر چه تمام سرکوب نمودند. با این حال جنبش های ملی در بین ملتهای غیر فارس جهت احقاق حقوق از دست رفته خود خاموش نشد و مطالبات روز به روز بیشتر می شد. در این بین انتفاضه ملت عرب در الاحواز با مرکزیت محمره (خرمشهر جعلی) و مطالبات و خواسته های حقوقی و قانونی که شامل حق خودمختاری و تعیین سرنوشت، حق تدریس به زبان مادری، حق داشتن مجلس محلی و اختصاص قسمتی از درآمدهای نفتی جهت اعمار و آبادی الاحواز که در دوره رژیم ستمشاهی پهلوی مورد ظلم و بی عدالتی شدیدی واقع شده بود، ترس و هراس رژیم را دو چندان نمود.

شهرك نشيني در الأحواز اشغالي:نوشتیه كميل البوشوكه

ر اين مقاله سعی خواهم کرد که به انواع شهرك نشيني و اثار مخرب ان در الاحواز

اشغالي در سايه دو نظام
اشغالگر پهلوي واخوندي وأهداف اين سياست نژاد پرستانه كه سعي دارد تا وجود مردم عرب در اين خطه را به اقليتي مهاجر نشان دهند، بپردازم.
الاحواز
الاحواز در جنوب و جنوب غربي ايران در مجاورت خليج عربي از طريق جنوب, با عراق و شط العرب از طريق غرب و با سرزمين بلوشستان از طريق شرق, و مناطق لر و استان فارس از طريق شمال همجوار است. سرزمين الاحواز بعد از اشغال نظامي در سال 1925 با سياست هاي تغییر بافت جمعیتی روبرو شد و در سال 1935 به استان هاي مختلف از جمله استان هاي خوزستان, بوشهر, مناطق غربي هرمزگان (از جمبرون:بندرعباس تا حدود فعلي استان بوشهر) تقسم شد, مناطقي هم به استان فارس, منطقه گچساران به استان جديد التاسيس كهگلويه و بوير احمد و مناطق دهليه (دهلران) و موسيان به استان ايلام داده شد.