جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۲ آذر ۲۴, یکشنبه

سخنرانی ژاله تبریزی ـ ششمین فروم اقلیتهای ائتنیک و دینی سازمان ملل متحد ـ ژنو 27 نوامبر 2013

ریاست محترم،
میخواهم عرض کنم که ما ملتها زیر فشار و تبعضهای گوناگون قرار گرفته ایم بیشتر این ملتها جز اقلیتهای مذهبی هم هستند بنا براین کار ما در مبارزه برای حقوقمان بسیار سنگین است. بعد از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران وضعیت اقلیت های اتنیک بد تر از گذشته شده است در صد روز اول ریاست جمهوری ایشان تزدیک به دویست نفر نفر اعدام شده اند که نسبت به ماههای قبل از انتخابات بسیار زیاد می باشد واکثریت آنان نیزاز اقلیت های اتنیک می باشند اوج این اعدام های دسته جمعی بدار آویختن 16 نفر بلوچ در زندان زاهدان بوده که به انتقام حمله شورشیان به مامورین مرزی اعدام شدند.
حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود که با انتخاب یک معاون امور اقلیت ها ، نگاه امنیتی به مساله اقلیت ها را تغییر خواهد داد اما بجای انتخاب معاون از اقلیت ها ، وزیر سابق اطلاعات یعنی علی یونسی  را بعنوان مشاور در امور اقوام برگزید که خود واطرافیانش افراد امنیتی هستند و نتیجه این انتصاب تشدید نگاه امنیتی به اقلیت های اتنیک شده است.

حسن روحانی در مسافرت به تبریز واورمیه به مردم آذربایجان وعده داده بود که در اولین جلسه هیئت دولت او برای نجات دریاچه اورمیه اقدام خواهد شد زیرا با خشک شدن این دریاچه زندگی 14 میلیون نفر با خطر جدی روبرو می شوداما بر خلاف این وعده تا به امروز هیچ اقدام عملی برای نجات دریاچه اورمیه انجام نداده است.
حسن روحانی وعده داده بود که با اجرای قانون اساسی اقلیت های اتنیک اجازه خواهند یافت تا بزبان مادری خود تحصیل بکنند و فرهنگستان زبان ترکی آذربایجانی را ایجاد خواهد کرد اما نه تنها فرهنگستان ایجاد نشده هیچ تدارکی نیز در عرصه فرهنگ برای عملی کردن آموزش بزبان مادری انجام نمی گیرد و بجای گشایش سیاسی وفرهنگی فشار پلیسی بر فعالین فرهنگی آذربایجان افزایش یافته و به هیچ نشریه وروزنامه مستقل اجازه انتشار داده نمی شود .
تا بحال نه آموزش بزبان مادری شروع شده ونه برای ایجاد فرهنگستان زبان ترکی آذربایجانی اقدامی صورت گرفته است.
ما به عملی نشدن وعده های داده شده اعتراض می کنیم چون برعکس وعده هائی که روحانی داده بود ، فشار پلیسی افزایش یافته و هم اکنون بیش از 200 فعال فرهنگی آذربایجانی در زندان های تبریز ، اردبیل واورمیه زندانی هستند ویا به زندانهای اوین، کرج و یا رجائی شهر وغیره تبعید شده اند.
ما اعتراض داریم که مناطق مسکونی که در زلزله تابستان 2012 آذربایجان تخریب شده بودند دولت برای تامین مسکن برای زلزله زدگان اقدام جدی انجام نداده است و یکسال ونیم بعد از زلزله هنوز روستائیان زلزله زده درسرما ی زیرصفر درجه درچادرها زندگی می کنند.
ما راهکارهای زیر را پیشنهاد میکنیم
ـ   رسمی شدن زبان ترکی آذربایجانی و تدریس آن در تمام سطوح آموزشی
ـ  تاسیس فرهنگستان زبان ترکی آذربایجانی و ایجاد مراکز تحقیق این زبان در دانشگاهها
ـ  توسعه مراکزعلمی وتحقیقاتی وایجاد کارمناسب برای کادرهای تحصیلکرده درآذربایجان.
ـ  تغییرکتب درسی وحذف مطالب ضد ترکی و اصلاح کتب تاریخی
ـ  رفع محدودیت های قانونی وغیر قانونی برای انتشار روزنامه ها و نشریات آذربایجانی
ـ  رفع هرگونه ستم ملی وتبعیض ولغوکلیه سیاستهائی که برای آسیمیلاسیون آذربایجانی ها اتخاذ شده اند .
ـ  ممنوع شدن هرگونه توهین ونحقیربه مردم و فرهنگ و زبان آذربایجان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر